اشتغال زن

خانه / ویدیو ها / خانواده / اشتغال زن

 اشتغال زن از نظر قانون

در جامعه امروزی، موضوع اشتغال زن به یکی از مباحث مهم و بحث‌برانگیز تبدیل شده است. بر اساس حق اشتغال زن در قانون، زنان حق دارند تا بدون هیچ محدودیتی در عرصه‌های مختلف شغلی فعالیت کنند. با این حال، گاهی اوقات ممانعت شوهر از اشتغال زن موجب می‌شود که آن‌ها از حقوق قانونی خود محروم بمانند. در برخی موارد، منع اشتغال زن ناشزه به عنوان یک ابزار فشار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این در حالی است که زنان می‌توانند حق اشتغال خود را در عقدنامه قید کنند تا در صورت بروز اختلاف، بتوانند به حق خود استناد کنند و اجازه اشتغال زن به عنوان یک حق مسلم در نظر گرفته شود. اشتغال زنان در ایران با وجود پیشرفت‌ها و تغییرات قانونی هنوز هم با چالش‌هایی روبروست و حکم عدم اشتغال زن در برخی مواقع هنوز هم می‌تواند مانعی بر سر راه آن‌ها باشد.

کار کردن زن در خانه شوهر و دستمزد قانونی آن

در جامعه امروز، مسئله کار کردن زنان در خانه و دریافت دستمزد برای آن به یکی از مباحث حقوقی و اجتماعی مهم تبدیل شده است. بر اساس قوانین و مقررات موجود در کشور ایران، زنان حق دارند که برای کارهایی که در خانه شوهر انجام می‌دهند، دریافت دستمزد کنند. این موضوع بر اساس اصول عدالت و تساوی حقوق زن و مرد در جامعه تأکید شده و در قانون مدنی و قوانین خانواده به آن پرداخته شده است.

به موجب ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی ایران، کار زن در منزل به عنوان یکی از وظایف زناشویی تلقی می‌شود و در شرایط عادی، زن حق دریافت دستمزد مستقل برای این کارها را ندارد. اما، در صورتی که زنان به صورت حرفه‌ای و فراتر از حد معمول در منزل کار کنند و یا در صورت وجود توافق میان زوجین، امکان دریافت دستمزد برای آنها وجود دارد.

در موارد طلاق و جدایی، موضوع دستمزد زن برای کارهای منزل می‌تواند به عنوان یکی از موارد مهریه و یا نفقه مطرح شود. در این شرایط، دادگاه‌ها می‌توانند با توجه به شرایط خاص هر پرونده، تصمیم‌گیری کنند و میزان دستمزد مناسب را برای زن تعیین نمایند.

برخی از نکات حقوقی که در این زمینه قابل بررسی است عبارت‌اند از:

– تعیین دستمزد برای کارهای خانگی بر اساس نرخ‌های متداول و معقول در جامعه
– لزوم در نظر گرفتن مدت زمان ازدواج و میزان کار انجام شده توسط زن در خانه
– امکان مطالبه دستمزد برای کارهای خانگی در صورت وجود قرارداد مکتوب بین زوجین
– تأثیر شرایط اقتصادی و اجتماعی خانواده در تعیین میزان دستمزد

همچنین، در این میان باید به نقش قوانین کار و تأمین اجتماعی و حمایت‌های قانونی از زنان خانه‌دار نیز اشاره کرد. این قوانین می‌توانند به عنوان یک حمایت اجتماعی برای زنانی که عمر خود را صرف کار در خانه می‌کنند، عمل کنند و از حقوق آنها در برابر شرایط نابرابر دفاع نمایند.

در نهایت، موضوع کار کردن زن در خانه و دریافت دستمزد قانونی برای آن، نیازمند توجه و بررسی بیشتر از سوی قانون‌گذاران و جامعه حقوقی است تا بتواند به نحو احسن از حقوق زنان در این زمینه حمایت کند و به تعادل و عدالت اجتماعی بیشتری دست یابد.

 

پانوشت

 

مساله اشتغال زن  یکی از موارد مهمی هست که ممکنه بین زن و شوهر ایجاد اختلاف کنه .

برای چی موکلا و بیمارا و مدیرات اکثرا مرد هستن؟ من خوشم نمیاد مراجعات وقت و بی وقت باهات تماس بگیرن! خوش ندارم تو یک محیط مردونه پر از مردای غریبه که معلوم نیست چه چیزایی تو ذهنشونه کار کنی! من نگرانتم.. میگن بعضی محیطای کاری خیلی آزادن و روابط و چارچوبا رو رعایت نمیکنن.. ببین ما قراره بچه دار بشیم و تو قراره مادر بشی پس بهتره کارتو ببوسی بزاری کنار! من که دارم کار میکنم نیازی به کار کردن تو نیست.. دوس دارم زنم بشینه تو خونه منتظر شوهرش بشینه تا برگرده و بچه هارو بزرگ کنه.. اصن دلم میخاد برمیگردم خونه زنم بوی پیاز داغ و قرمه سبزی بده.. چه معنی داره زن بره سرکار؟ کلی ذهن و نگاه ناپاک هست تو جامعه🤔🤔
👊👊👊👊👊👊👊
عزیزم قبل از ازدواج شغل منو میدونستی و میدونستی من قبل از اینکه باتو ازدواج کنم شخصیتم و علاقه مندی و هدفام شکل گرفته و امکان تغییرشون وجودنداره.. درضمن تو هم به اعتبار شغل و موقعیت اجتماعی من بوده که منو انتخاب کردی الان نمیتونی جوهره وجودیه منو که کارم هست و براش کلی زحمت کشیدم رو از من بگیری.. من بعنوان یک همسر و مادر سعی میکنم بهترین باشم و متعادل.. اما ازم نخواه که کارمو بزارم کنار و لطفا شکاکی روبزار کنار….
پ ن: قانون گفته اگه شغل زن مخالف مصالح خانوادگی باشه منظورش شغلهای پرخطر و شغلایی هست که برای سلامت و امنیت زن مخاطره انگیز باشه.. محاکم خیلی سخت ونادر رای به منع اشتغال زن میدن.. مثلا زنی که توی ی کافه ای که پاتوق اراذل و اوباش باشه کار بکنه تاصبح.. حتی شوهر یکی ازمراجعین نتونست حکم منع اشتغال زنشو که تاصبح توی کشتارگاه کارمیکرد و بگیره…

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی و مشاوره حقوقی
در کوتاه ترین زمان پاسخگوی شما هستیم
ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی